Carice de Wildt

Carice de Wildt (1975) is geboren in de Achterhoek. Als kind deed ze niets liever dan ‘typen’. Ze schreef verhalen, brieven en een gedichtenbundel voor haar moeder. Op haar elfde schreef ze een verhaal voor de kinderserie ‘Mijn Idee’. Het fototoestel werd verfilmd en uitgezonden op haar dertiende.

Er volgde een onstuimige pubertijd, maar uiteindelijk studeerde ze af in de Sociale Psychologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daar ontmoette ze voor het eerst haar vriend Jeroen. Op het moment dat haar leven in een wat rustiger vaarwater leek te komen, raakte ze in een depressie. Samen met een psychotherapeut analyseerde ze de fases in haar leven. Van dieptepunten naar dolle dagen. Zij bleek bipolair, ofwel: manisch depressief.

Vanaf dat moment begon ze meer te schrijven. Ze won de eerste prijs met haar verhaal Onvoorspelbaar gelukkig, voor ‘de pen als lotgenoot’. Later schreef ze Koosje.

Carice woont samen met haar vriend Jeroen en katten in Utrecht en werkt als onderzoeker bij een kenniscentrum. De uren die zij overheeft gaan volledig op aan schrijven, lezen, sociaal doen, andere leuke dingen en hardlopen.

 

Meer Carice? Kijk op caricedewildt.nl

 

Carice de Wildt

Carice de Wildt Carice de Wildt Carice de Wildt

Carice is gek op schrijven en haar lief Jeroen. Af en toe wordt ze gek van de chaos die nogal eens door haar hoofd spookt.  

Koosje het boek

Soms is haar leven diepbedroefd en soms is ze dolgelukkig.
Ontdek de bipolaire wereld van Koosje.

Bestel Koosje

Twitter