Carice en Koosje in het nieuws

Carice de Wildt in Top Santé, november 2019

'Mijn gevoel volgen is iets wat ik juist NIET moet doen'.

Carice de Wildt, in Panorama, gefotografeerd door Govert de Roos

Interview door Joris Koopman met dolgelukkige en diepbedroefde foto's van Govert de Roos. Een spektakel!

Het hele artikel uit de Panorama lezen, kijk hier

Ezzulia interviewt Carice de Wildt, door Natasza Tardio

28 augustus 2019. Koosje is manisch depressief. Ze leeft een leven onder inktzwarte wolken en scherp zonlicht. Haar leven is een continue, soms wanhopige zoektocht naar de juiste balans. In korte dagboekfragmenten beschrijft Carice de Wildt hoe het is om te leven met bipolariteit en hoe belangrijk het is om de juiste keuzes te maken. In Koosje vertelt de auteur op een unieke manier wat deze ziekte voor haar en haar omgeving betekent. Koosje is daarmee een zeer boeiend geschreven en prachtig vormgegeven boek geworden, waar humor, ontroering, boosheid, frustratie en liefde afwisselend een rol spelen. Een aanrader voor iedereen met een bipolaire stoornis en hun omgeving.

Lees meer

 

Proud2Bme - Proud2Live

Dit dagboek omvat drie jaar van het leven van de manisch-depressieve Koosje: 2016, 2018 en 2019. Het dagboek gaat direct wervelend van start. Koosje koopt een cabriolet en gaat met veel drank op achter het stuur.

Al snel wordt duidelijk dat het hier dus gaat om de manische periode. Na het eerste deel volgt het deel 2008 dat de zwaar depressieve periode van Koosje beschrijft. Zo depressief dat ze zelfmoord probeert te plegen.

In het laatste deel komt alles bij elkaar en wordt duidelijk dat Koosje ook een normaal leven kan leiden. In het boek staan vele "grote uitspraken". Waar je echt even over na moet denken:

"Er zijn mensen die kanker hebben. Mensen die graag willen leven maar uit hun lichaam, de dood in worden gedrukt. Kon ik maar met ze ruilen."

Koosje is geschreven door Carice de Wildt. Carice de Wildt (35) had een heftige pubertijd, maar studeerde uiteindelijk toch af aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Op het moment dat haar leven in een wat rustiger vaarwater leek te komen, raakte ze in een depressie. Samen met een psychotherapeut onderzocht ze de fases in haar leven. Van dieptepunten naar dolle dagen. Ze bleek manisch depressief (bipolair)

Lees meer

Recensie voor www.patientervaringsverhalen.nl

Soort boek: Autobiografische debu

Carice de Wildt

Carice de Wildt Carice de Wildt Carice de Wildt

Carice is gek op schrijven en haar lief Jeroen. Af en toe wordt ze gek van de chaos die nogal eens door haar hoofd spookt.  

Koosje het boek

Soms is haar leven diepbedroefd en soms is ze dolgelukkig.
Ontdek de bipolaire wereld van Koosje.

Bestel Koosje

Twitter